jueves, 22 de octubre de 2009

IMPORTÀNCIA DEL JOC

El joc ha estat i és present a llarg de la història de la humanitat. Els infants de totes les cultures i de diverses èpoques han jugat.
Des del punt de vista de l’antropologia cultural s’ha comprovat que el joc infantil té un caràcter universal. Presenta una evolució segons l’edat i té unes característiques segons el context cultural en el que es desenvolupa.
El joc és una activitat que apareix de forma natural en els infants i constitueix una manera peculiar de relacionar-se amb l’entorn. És a través del joc que descobreixen les seves possibilitats. Aprenen a conèixer el món que els envolta i a interpretar la realitat. Experimenten i aprenen conductes socials, assumeixen rols, exterioritzen pensaments, descarreguen impulsos i emocions, però també satisfan les seves necessitats.El joc és essencial per al desenvolupament, perquè contribueix al benestar cognitiu, físic, social i emocional en la infància i la joventut. Ofereix a més, una oportunitat fantàstica perquè els pares s'impliquin plenament en l'activitat dels seus fills.

No hay comentarios:

Publicar un comentario